Jag fick verkligen inspiration av väskboken,  så jag har gjort mig själv en hålväska. Jag letade bland allt mitt material och hittade en cerise nappa som jag köpt på loppis för inte så länge sedan. Det var jättebilligt och kostade bara en tjuga. Nappan räckte både till väskan och till axelremmen (plus att jag har en liten bit kvar om jag vill ha som detalj till något annat) Som foder använde jag bomullstyg från spillådan (fodret har jag strukit mellanlägg på) och d-ringarna är återbrukade från en gammal väska.


Jag tänkte sy fast axelremmen i d-ringarna, men så kom jag på att jag köpt väsknitar. Tyvärr är de inte i mässing som d-ringarna, men jag kan ju byta ut dem om jag hittar väsknitar i mässing.
Jag har sytt hela väskan på maskin & den är ca 5 cm kortare än mönstret i boken. Jag tyckte att det blev en mer lagom storlek.

I´ve made myself a leather bag. A pink, happy bag lined with cotton fabric and reused d-rings. I found the leather at a thrift store and it was really cheap. Like the bag a lot.
/Madde

Tagged with:
 

6 Responses to Hålväska

  1. Boël Östlund skriver:

    Jättesnygg

  2. […] på Digitalt Museum, sök på ”kjolsäck” eller ”kjolväska”. Och titta HÄR på väskan som Madde gjort med boken som […]

  3. Helena Bengtsson skriver:

    Hej Madde! Så roligt, och så fint! Jag blir så glad! Hälsningar Helena Bengtsson

  4. […] inspiration av Helena Bengtssons bok sydde jag en väska i cerise skinn. Väskan är snyggare än användbar. Den hänger synlig hemma men jag har inte använt den så […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 − tre =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.