Jag fastnade för formatet, formgivningen. (Varför är så få böcker estetiskt tilltalande i format och formgivning? Jo, jag fattar att det är dyrare att producera böcker då, jag fattar att det ibland är kasta pärlor för svin och att inte så många bryr sig. Men jag gör det. Jag bryr mig. Jag vill mer formgivning, en mer estetiskt tilltalande värld)
Boken då. Ett kompakt grått block. Grått omslag. Grå sidor. Rent. Enkelt utan onödigheter. Ingen sidnumrering. Inga skiljetecken. Inget tjafs. Tilltalande.
Sedan såg jag att det var Norén.
Självaste Lars.
Jag trodde inte att jag skulle gå igång på Norén.  Jag gjorde det. Köpte med mig boken hem. Fragment.
Att överraska sig själv är alltid trevligt.


Boken har beskrivits på många sätt när jag nu läst om den. Noréns allvar. Pretto eller inte. Filosofiska referenser etc. Men jag ser den som poesi. Norénsk poesi. Jag kan läsa flera sidor, många, efter varandra. Jag kan läsa en. Det räcker. Det finns en berättelse i de få orden. Det finns bilder. Massor av bilder.
Fragment. små delar. Bara just de som behövs.
I´ve got Lars Noréns book Fragment in my hand. It is just that. Fragments. Like poetry. All put in a beautiful book.
/Madde

Tagged with:
 

2 Responses to Boktips: Fragment

  1. Sara-Lisa Engström skriver:

    Sommargotl. L N. En Berglundpajken va i TV kulturen.Har köpt(laddat ner) hans nya bok. Lena Bezawork Grönlund ”Slag” är poesi Etiopien/Västerbotten.
    Kärlek, utsatthet och styrka….. Hälsa alla och tack för ett väl genomfört årsmöte.

    • madde madde skriver:

      Jag har läst ”Slag” , jag tyckte mycket om den. Nu senast har jag läst en bok med några år på nacken ”Ivans återkomst” av Tawni O´Dell och den var också riktigt bra. Det var trevligt att ses. Må gott! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre + 12 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.