Det är efter jobbet och jag kör in i byn och ser en så fantastisk måne. Skäran lyser otroligt starkt men resten av månen är också ganska tydlig.  Himlen i sig självt klädd i vackra lila och ockragula toner. Otroligt vackert. Jag halvspringer från bilen. Dumpar matkasse och väska på köksgolvet. Jag slänger av mig vantarna, rycker åt mig kamera och stativ och går ut. Mot månen.


Jag hade inte utrustning med mig ut att ta schyssta närbilder på månen med eller landskapsbilder heller. Jag tog bara kameran som den råkade vara. Men jag visar en lite närmare bild i alla fall för att visa det som fascinerade mig  – tillsammans med den lila himmelen. Innan jag gick in vände jag kameran mot den gamla rönnen och Bjästern och valde en exponeringstid på 25 sekunder. Då fick jag ett upplyst träd mot en blålila himmel. Riktigt glad över månens och min fotostund, jag stod också länge och bara tittade på himlen och månen, men jag ska komma ihåg vantarna nästa gång.
Jagar du månen?One night when I got home frpm work I just had to go out ang take photos of the beautiful sky and moon. I stood there for quite a long time. Have´nt got the equipment for really good photos of the moon though.
/Madde

Tagged with:
 

3 Responses to Månen

  1. Lillemor skriver:

    Fantastiskt!!

  2. Maria Ho skriver:

    Magnifikt! Vi har fått några minusgrader i Stockholm också så himlen har blivit så där fin och djupblå med skarp måne och många stjärnor (för att vara hos oss), men det där lilla extra, som du har fått, får vi inte hos oss :).

  3. madde madde skriver:

    Det finns fördelar med att bo på landet :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − sju =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.