Det finns en liten alkov i huset som jag har inrett till en syateljé. Det är inte stort som ni ser, men den finns och alla grejer finns till hands och är alltid framme.  Symaskinen står alltid redo och under det prickiga överdraget står en overlock. Jag kan sätta mig på morgonen och fy fast en knapp eller fålla en byxa om det skulle behövas innan jobbet. Jag kan sätta mig och sy en liten, liten stund eller försvinna in i ett arbete i flera timmar.


Jag har haft det här rummet länge men det har varit i oordning, och då menar jag verklig oordning. Jag har inte riktigt gillat det och haft svårt att hitta ro. Men nu när jag sorterat och organiserat allt mitt material (och jag har mycket) så är det en bättre känsla, jag har full översikt och det känns riktigt bra. Jag har lite smått kvar att finsortera – med det ligger i alla fall i avsedd låda redan.


Det är inte så där snofsigt inrett som man ser att vissa har det. Det är ett hopplock av möbler och det är många olika färger (älskar den gamla korkmattan).  Jag har fått en hurts, köpt en annan och ett skåp på loppis. Jag har investerat i en del transparenta plastlådor för att materialet skall vara synligt men ändå inte ligga framme (textil dammar). Borden är från det stora möbelvaruhuset och bara 60 cm djupa (det ryms inte djupare bord än så). Jag tycker att jag ändå har fått in mycket material (jag har jättemycket material, ändå har jag gett bort en hel del  både till kamrater och välgörenhet), funktion och arbetsyta i ett så litet rum.

I´ve just organized and fixed my sewing studio. It´s small, but it´s mine and I like it.
/Madde

Tagged with:
 

5 Responses to Äntligen i ordning

 1. Boël Östlund skriver:

  Så mysigt det ser ut

 2. irenejb skriver:

  Har ett stort rum i källaren som borde bli ordning i, för som det är nu är det som du sa att du haft det, ordentligt i oordning.

 3. Eva albrektsson skriver:

  Så fint det ser ut! Du tyckte jag hade ordning på mitt syrum,du skulle se det nu…huuuaaa

 4. Madde skriver:

  Tack, ni är snälla. Irene, det känns bra när det är klart ?

 5. […] eller hur). Många känner igen sig (skönt att veta att vi är fler). Jag sätter mig ofta i min syateljé och funderar vad jag skall göra av tygerna – jag tar fram, klämmer, tittar, mäter, lägger […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 4 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange