Min kära vän Pia har dragit igång en broderiutmaning för 2017. För hela det här året. Stygn varje dag. Över trehundra personer har gått med i den här utmaningen – det är otroligt många, det är otroligt roligt. Det är olika människor med olika ambitionsnivåer – vissa har storslagna projekt med månadsdagböcker, klackmattor och rullade berättelser eller ord. Vissa tänker sig stygna ett stygn eller flera per dag och låta det bli det det blir. Jag faller in i den senare kategorin. Jag utmanar mig att stygna men ett stygn räcker om det är så en dag.


Jag tog fram ett favorittyg. En liten tygbit som jag faktiskt inte vet hur den hamnat i min ägo och som hittills aldrig passat till något men som jag tycker om. En bra grund alltså. Jag tvättade tyget (45 x 42 cm) och overlockade kanterna sedan har jag tråcklat en del hjälplinjer. Jag tänker att grundidén kan vara något slags mandala. Kanske, vi får se vad det blir. Jag har i alla fall hjälpt mig själv på traven lite med hjälplinjerna. För att göra hjälplinjer så har jag klippt ut en cirkel i papp som jag tråcklat runt och en distans (= cirkelns diameter). Distansen flyttar jag när jag tråcklar så får jag samma mått hela vägen utan att behöva rita på tyget.


Jag kommer att göra inlägg under året med den här stygnutmaningen så ni får se var jag landar. Året har 365 dagar så åtminstone 365 stygn skall hamna på den här tygbiten. Vill du följa utmaningen under året så kolla in på instagram och #stygnvarjedag2017, där går det att se flera personers arbeten som växer fram.

I´ve taken on a challange – to stich everyday for the entire year. It doesn´t have to be much – but at least one stitch a day. This is how I started – my fabric and some helplines – it might be a mandala, or it will become something else. I´ll see. It´s a lot of fun though. We´re over 300 persons who accepted this challenge – check it out on instagram #stygnvarjedag2017.
/Madde

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sex − 1 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange