nyarslofte_2017

Jag vill ge ett nyårslöfte. Ett löfte till mig själv. Ett löfte för 2017 så här på årets allra första dag. Löftet får blir några ledord som följt mig genom livet – något riktigt, riktigt länge och något lite nyare;

Brinn för livet.
(Precis som Bodil Malmsten sa, ord som jag fick nedskrivna av en kamrat på ett försättsblad till en av Claes Anderssons diktsamlingar. En diktsamling jag fick i födelsedagspresent. Brinn för livet och det som finns däri. Gör allt du kan, så bra som möjligt, för att du vill och måste. Brinn för livet och beskriv det)

What you want is what you get.
(Devisen som sitter på min köksvägg. Devisen som manar på att man ska önska sig det man verkligen önskar sig och inget annat. Det du vill kan du få, men bara om du faktiskt tagit reda på vad det är du vill och uttalar det för dig själv)

We tell stories not for revenge, but for finding our place in the world.
(Ett citat som jag för länge sedan hittat och skrivit ner, men som jag inte har någon som helst aning om vem som skrivit. Vi berättar hela tiden, vi berättar berättelser. Vi delar med oss av sanningar och halvdokumentärer. Inte för något annat än för att vi måste. Inte för någon annan än oss själva. För att finna en plats. För att ge oss själva en plats.)

Sant

(gör allt detta så sant du kan, så sant det bara går. Sann mot dig själv, det är viktigast. Sann mot dig själv.)

I´m giving myself a new years promise – I promise to be kind to myself, to use my creativity, to listen to myself and to do all the things that I want to. Basically the same as last yer, but a bit more, a bit extra.

/Madde

Tagged with:
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × 4 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.