Det som hände igår på jobbet, det där någon sa eller gjorde. Det som hände när du var liten, tonåring eller förra året. Allt det, allt det förflutna har ingen makt över dig om du inte ger det tillåtelse, om du inte ger det plats. Du kan hjälpa dig själv att släppa och lägga undan. Du kan hjälpa dig själv genom att fokusera på annat. Du kan hjälpa dig själv genom att säga nej till det som äter din energi. Du kan hjälpa dig själv genom att slappna av i hela kroppen.

Att slänga sig in i en värld av yogaövningar och meditationer kanske inte är det allra enklaste eller ens något man vill. Men ett enkelt sätt att faktiskt slappna av och fokusera på annat, på sig själv en stund, på sin andning är att lyssna på guidade meditationer eller mindfulnessövningar. Förr i tiden kallades det avslappningsövningar, ja, kärt barn har många namn. Här är i alla fall ett par enkla korta övningar som du kan göra vid köksbordet, under en filt eller på jobbet (om du har hörlurar och kollegor som inte stör).
Jag gillar både yoga och meditation och gör såna här övningar lite nu och då. Testa, det tar bara några minuter. Här finns mindfulnessövningar att testa och här finns några andra.

The past has no power over you if you don´t let it.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 1 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange