Färgerna står framme. Det har blivit ett gäng landskap under veckan som gått men det har också blivit en del annat. Ett par självporträtt faktiskt. Det var mycket länge sedan jag ägnade mig åt det. Det här är det första jag gjorde. Jag satte en spegel på ateljébordet, lade upp två färger på min palett och tog ett stort ritpapper i handen och så gav jag mig själv fem minuter. Snabba linjer. Tunn flytande akryl som torkar fort på papperet. Ingen tid att ångra eller ta tillbaka. Ingen tid att tänka. Bara tid till att se och låta penseln sköta sitt. Låta penseln göra sitt jobb. Doppa penseln i vatten, tunna ut för att snabbt kunna göra några skuggor, skapa lite djupverkan. Framför och bakom. Ett självporträtt.

Jag tittar snabbt på det efteråt, ser missarna. Ser några partier som funkar. Gläds åt dem.
Det var i alla fall roligt. Fler femminuters utmaningar måste jag ge mig i år. Det är roligt. Roligt är bra.

I´ve painted a lot the last week. A lot of landscapes but also a couple of self-portraits. This is the first one. A quick one. I gave myself two colours, a paper and five minutes. Not all godd. But some areas that work. A lot of fun though.I have to do a lot more five minutes-paintings.
/Madde

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 4 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.