Jag har haft lediga dagar och jag har tagit det obeskrivligt lugnt. Jag har målat en del men sedan har jag mest spelat spel, druckit kaffe, sett film på tv och så har jag läst en del. En av pärlorna är Karolina Ramqvists Det är natten. En bok om författaren och den skrivande – som också är bokens undertitel. Något som har ett citat av Bodil Malmsten som förlaga/inspiration :  ”Det är inte som författare jag skriver det här – medan jag skriver, skriver jag. Författare kommer efteråt. Under skrivandet är jag en som skriver, var och en som skriver är det – var och en för sig.”


Det är en liten bok, en tunn och nätt bok. En essä. En liten bok med mycket stort innehåll och en bok som kommer mycket nära processen, arbetet med orden och berättelserna. Intresserar du dig för uttryck, för berättelser, för det skrivande hantverket? Intresserar du dig för den skrivande, för författaren så läs den.

I ´ve had slow, great days off from work. I´ve painted, had coffee, watched films and I´ve read. This is one of the books I´ve read. A great one.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × fyra =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange