summerar_aret_bocker
Jag läser. Jag läser varje dag. Jag läser ungefär en roman i veckan (i år något mer än så) plus poesi och faktaböcker. För några är det lite, för andra mycket och för vissa jätte-jättemycket. Jag läser varje dag för det är en av mina absoluta favoritsysselsättningar. Jag läser för att förkovra mig. Jag läser för att förstå. Jag läser för att roa mig. Jag läser för att få veta mer. Jag läser för att kunna gå in andras världar och berättelser. Jag läser för att få grepp om andra människor. Jag läser för att få grepp om mig själv. Jag läser för att få inspiration till mina egna berättelser, till mina egna texter. Jag läser för att jag vill, för att jag måste.

Jag läser böcker som jag läst om. Jag läser böcker som jag hört om på radio eller tv. Jag läser böcker som människor tipsat mig om. Jag läser böcker som råkar ligga framför näsan på mig. Jag läser böcker som jag får av vänner, jag läser böcker som jag hittar på snabblånshyllan på biblioteket. Jag läser böcker.

Jag bryr mig inte om boken jag läser är sprillans ny eller har många, många år på nacken. Jag är ganska ointresserad av trender eller strömningar. Jag läser ofta böcker som är ganska gamla. Men jag läser också böcker som det pratas om ibland för att jag blir nyfiken, vill vet vad andra pratar om.

En av de bästa presenterna jag kan ge mig själv är att ge mig en dag där jag bara läser. En dag då jag äter frukost, gör ett blogginlägg. Dagen fortsätter med att jag läser, läser, dricker lite kaffe och läser lite till. En dag då jag verkligen får uppslukas och försvinna in i böckerna. Det är en bra dag. Under det gågna året har jag som vanligt läst och några av böckerna har jag berättat om här, för er. Några av de jag liksom inte kan låta bli och berätta om, några av dem som verkligen stannar kvar (för allt man läser är ju inte bra, kanonbra och bäst). Jag kommer att fortsätta med det och har ni boktips till mig så tar jag tacksamt emot dem.

This year as every year I´ve read a lot. I read about 50 novels a year plus poetry and facts. Reading is really one of my favorite things to do. It´s the best really.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × fyra =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange