jag_behover_ljus
Det är lite för mörkt nu. Det är mörkt på morgonen och det är mörkt på kvällen. Under dagen – den ljusa tiden – har jag sällan möjlighet att vistas särskilt mycket utomhus. Jag behöver ljus nu. Det är lite för mörkt nu. Jag skulle behöva titta in i solen lite (men missförstå mig rätt, att sola är liksom inte min melodi). Men jag skulle behöva några dagar i ljus, några dagar som är mina under dagtid. Under de ljusa timmarna. De få ljusa timmarna.

Just nu blir det också bara mörkare, mörkare för varje dag. Kortare dagar för varje dag. Färre dagsljustimmar för varje dag. Kanske ska man äta D-vitamin. De ska tydligen vara bra. Om en dryg månad är det vintersolståndet. Då blir dagarna något lite längre för varje dag. Men det känns väldigt långt tills det blir nog med dagsljus igen. Det finns ljus i mörkret, absolut, men det är ju ord-ljus, människo-ljus, bild-ljus och det är bra, utan det skulle det vara fruktansvärt besvärligt. Men just nu finns det väldigt lite dagsljus.
Vad gör du i novembermörkret?

It´s so dark now. It´s dark when I wake up, it´s dark when I get home from work. It´s dark. During the few hours with daylight up here in the north I´m at work and can´t be outside. I need daylight. Days and days with daylight. Maybe I have to eat vitamin D.
/Madde

Tagged with:
 

One Response to Jag behöver ljus

  1. Boël Östlund skriver:

    Ljus,ljus,ljus jag behöver ljus. mörkret trycker ner mig. Håll ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nitton + elva =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange