du_fick_oss_till_att_tro

På en museivägg i norra Norge, Adde Zetterquists kunstgalleri, står det Du fikk oss till å tro at det gikk an. Det är ord sagda av kollegor till konstnären Per Adde som under en stor del av sitt vuxna liv kämpade mot utbyggnaden av Altaälven, kraftverksuttbyggnad på Saltfjället, värnade naturområden och samers rättigheter. Har ni vägarna förbi Saltfjället så kolla in museet, riktigt fint. Men åter till orden.

Det måste ju vara en av de finaste meningar man kan få. En av de mest hedrande ord någon kan ge till en annan. DU fick mig, fick oss att tro att vi var kapabla, att det var möjligt, att vi kunde lyckas. Den personen som kan det. Den personen som får oss att tro det gör ju så himla mycket mer. Den personen ger inspiration och glädje men också jävlar-anamma, mod, tillit och självförtroende och det är riktigt bra saker. Riktigt bra saker.

Det vimlar inte av dem där ute. Människorna. Men de finns. Så när du hittar en, hittar en som får dig att tro att det går, ta vara på den. Spara både den personen och orden du får, handlingarna du möter i hjärtat ditt.
Det kan vara bränsle för resten av livet. Det räcker länge

On a wall in a museum I read You made us belive that it was possible. That is so important, those people who can, who inspire, who leads. Save them. Both people and words. It´s good for you.
/ Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × fem =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange