vitt_farg_
Vitt är ljuset, renheten, heligheten och oskuldsfullheten och används inom den kristna traditionen i glädjehögtider. Inom hinduismen är vitt färgen du bär vid sorg och vid begravningar, liksom i Kina och i en del Afrikanska länder. Att koppla ihop vitt med döden i österländska kulturer kan komma från att skelett och ben är starkt vita.

I feng shui är vit livets färg, men även dödens färg. Den står för renhet och hygien. Den är mycket aktiv och bör användas tillsammans med andra färger, så att den inte stimulerar för mycket aktivitet. Yin. I kundaliniyogan är färgen vit. Det lugna och stilla som hjälper att släppa associationer. Den neutrala färgen som ger balans.

I den antika temperamentsläran står vitt för ett flegmatiskt, trögt och svårrörligt temperament. Vitt är neutralitet och i krig är en vit flagga ett tecken på att man ger upp och överlämnar sig till fienden.

Vitt är färgen jag blandar andra färger med. Färgen som dämpar och lugnar ner. Färgen som det går mycket av men som aldrig står alldeles själv. Vitt finns som detaljer i mitt hem men absolut inte på väggar. Vitt finns knappast alls i min garderob (förutom i mina yogakläder) och jag broderar nästan aldrig med vitt.

I´ve read a great deal about the colour white. It´s quite interesting, the meaning of colour in different tradition
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

femton − tio =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange