rosa_colllage
Jag gillar rosa. Det är en glad, positiv och lekfull färg. Jag kanske inte riktigt fastnar för pastellerna (men det gör jag inte med några färger) man alla andra rosa, till cerise, är ju glatt och varmt. Rosa är också en färg som är ett namn. Ett vackert namn. Rosa ses nog ofta som gullig, tjejig och romantisk. Rosa blommor ges betydelsen förälskelse och trohet i blomsterspråket.

Rosa som cerise (kallas i texterna purpur) är den färg som högt uppsatta inom katolcismen bär. Och där står den färgen för makt och gudomlighet. Purpur utvanns traditionellt ur purpursnäckan och omtals redan i egyptiska hieroglyfiska texter. I Thailand är rosa färgen för tisdag. Så är du född på en tisdag så är rosa din lyckofärg.

I auraläsning är rosa barmhärtighetens, kärlekens och renhetens färg. Den kan reflektera glädje, tröst och en stark känsla av samhörighet. Rosa i auran tyder på att personen är stillsam och anspråkslös. Det kan även indikera att personen älskar konst och allt som är vackert. Rosa i auran kan tyda på förälskelse eller kärlek till mänskligheten, samt att personen har fått en vision från Gud. Inom feng shuin förknippas rosa med känslighet, lugn,samverkan, harmoni  harmoni, avslappning och ett gott humör. Den anses bota en del sjukdomar, men rekommenderas inte personer med temperament.

HBTQ-rörelsen har erövrat den rosa triangeln om symbol, för att hedra nazismens offer och som kampsymbol. Triangeln som under nazismen sattes på homosexuella män i koncentrationslägren.

Rosa representerar och symboliserar omsorg, medkänsla, omtänksamhet, romantik och kärlek. Rosa är också ett tecken på hopp. Det är en positiv färg som inspirerar och skapar varma och tröstande känslor. Färgen rosa ger en känsla av att allt kommer att gå bra, att det kommer att lösa sig.

Jag använder en hel del rosa. I måleri och broderi. Det finns också en hel del rosa  min garderob.

I´ve read a great deal about the colour pink. It´s quite interesting, the meaning of colour in different traditions.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

arton − sex =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange