min_dag_pa_tre_minuter
Den har funnits ett tag, men det är först nu som jag hittat till den. Min dag på tre minuter. En enkel form av dagbok, en positivt reflekterande dagbok, med förtryckta frågor. En sida om dagen men en handfull frågor, några alltid samma, någon alltid ny. Frågor med positiv och framåtsträvande fokus. Frågor om tacksamhet, goda gärningar och minnesvärda händelser. Du själv väljer nivån du vill lägga dig på. Några rader för reflektion finns också. Jag gillar den.

min_dag_pa_tre_minuter2

Under många, många, många år skrev jag dagbok. En klassisk dagbok. Jag skrev varje dag. Vareviga dag. För kanske femton år sedan slutade jag. Orkade inte ha den dagliga rutinen som faktiskt ibland blev ett tvång och en liten ångest över att jag skrev så lite, så kort, så ytligt, så… Jag slutade och skrev bara ibland, bara någon gång ibland. Men jag har saknat det, dagboksskrivandet. Jag har saknat funktionen det har. Reda-ut-tankar-funktionen. Ventilfunktionen. Reflektionsfunktionen.

Jag tycker om den här, min dag på tre minuter. Den är kravlös. Den är snabb. Den är enkel. Den väljer att lyfta dagen. Att lyfta tankarna. Jag väljer själv djup. Jag väljer själv ton. Jag har hållit på ett tag. Jag tänker fortsätta. Det finns plats för 160 dagar i boken.
Kanske leder detta till en annan sorts dagbok. Kanske stannar det vid denna enda. Kanske blir det fler av den här sorten. Man vet aldrig.

Ps. Det finns en till bok i den här serien också – Min framtid på tre minuter. Men den har jag ingen koll på. Någon som har?

I got myself a great diary. A pre-printed one. With questions to answer, positive and forward-looking questions. My day in three minutes. 
/Madde

Tagged with:
 

4 Responses to På tre minuter

  1. Berit Schampi skriver:

    Tror bestämt att jag behöver en sån bok… tips på hur jag hittar den?

  2. Madde skriver:

    På designtorget eller via nätbokhandlarna :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tretton − tre =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.