almgrens_sidenvaveri
Jag har besökt Almgrens sidenväveri och det var en riktigt fin upplevelse. Dels så är där en ny (liten) utställning med några ur Fiber Art Sweden och Anu Tuominen (en av mina favoriter som ni vet). Utställningen heter Mönster och färger och pågår mitt i väveriet – det som faktiskt både är museum och väveri samtidigt. Mitt i lokalen sitter ju faktiskt en väverska (kanske är de fler andra dagar) och väver det vackraste sidentyger. Utställningen visar några riktigt fina installationer som är insprängda/upphängda/lagda mitt i fabriken.

Rummen är fantastiska och helt som de en gång var – bara mindre befolkade. Längst upp i huset finns också själva väveriets utställning, där du kan lära dig om sidenets och väveriets historia men också dra i lådor och se prov efter prov på alla fantastiska tyger de vävt i huset under de 140 år som de varit igång.
En fin plats, en liten pärla, lite vid sidan av allfartsvägen.

I´ve been to a great small museum that you have to visit if you like textiles and fiber art oand of course if you´re in Stockholm – Almgrens sidenväveri.
/Madde

Tagged with:
 

2 Responses to Mönster och färger

  1. Elisabet skriver:

    Ett av mina favoritställen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 − tre =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.