gront

Grönt är skönt och så säger också feng shui-läran. Den symboliserar tillväxt, bot, överflöd, välstånd, freden, glädjen, samverkan och harmonin. Den kan användas mot stress och känslomässiga problem. Folk som behöver mycket stimulans kan må dåligt av för mycket av den gröna färgen, som kan bli irriterande och betungande. Den här färgen passar bra i barnens rum, i vardagsrummet och i badrummet. Den kan också användas på kontoret, eftersom den kan öka välståndet. Gröna växter i den sydvästliga området attraherar pengar och bambus i öst för hälsa till hela familjen med sig. 

I psykologin anser man också att grönt förmedlar lugn varför ljust gröna färger ofta återfinns i sjukhusmiljöer. I oceanien och delar av Afrika sägs man förknippa grönt med sjukdom och i politiken andas grönt miljövänlighet och i religionen är grönt vårens och hoppets färg.

Gröna grönsaker är nyttigt och man ska äta mycket av det. Gröna grönsaker skyddar mot en rad sjukdomar är fullproppade med skyddande ämnen som vitaminer, mineraler, spårämnen och antioxidanter. Många av  ämnen förstörs vid upphettning så för att inte gå miste om dessa är det klokt att äta en del av de gröna grönsakerna råa. Om man tillagar dem är ångkokning den bästa metoden.

Jag gillar grönt och använder mycket grönt själv. Jag tycker att det är en glad, positiv och frisk färg. Jag skulle gärna använda ännu mer grönt, jag skulle väldigt gärna vilja ha riktigt gräsgröna byxor. Men det är inte ofta det är modernt med klara färger och än mer sällan på byxor så den enda lösningen på det är väl att ta fram symaskinen någon dag, men då måste jag hitta ett bra tyg först…

I´ve read a great deal about the colour black. It´s quite interesting, the meaning of colour in different tradition

/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 + 6 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange