fotografiska
anton_corijin
Jag var i Stockholm i helgen och då såg jag några fotoutställningar – vilket alltid är roligt men kan vara mer eller mindre intressant.På fantastiska Fotografiska (som man faktiskt bara kan åka till och käka lunch och njuta av den fantastiska utsikten) visade sista helgen med Bryan Adams foton och den nyöppnade utställningen med Anton Corbijns bilder. Det är en himla massa bra bilder. Spännande bilder. Där finns roliga vinklar. Kul bildidéer. Alla är porträtt. Det handlar om kändisar. Det blir lite tråkigt i längden.
Nu har jag bara varit på Fotografiska vid två tillfällen, men det känns som att kändisar är deras grej – det är stora namn de ställer ut (kul det, heja iofs) men det konstnärliga fotografiet har en otroligt liten plats där. Jag önskar att det var tvärtom, eller i alla fall att det kunde växla. Kändisar är ju inte hur kul hur länge som helst menar jag.

Då såg jag en massa bra och spännande, läskiga och berörande bilder i Gallerian på Hamngatan. Bilder på vanliga människor. Canon visade världens bästa pressbilder 2016. Det är speciellt att se pressbilder, dokumentära bilder mitt i en galleria, mitt i kommersen. Men det finns något fint i det också, att det är öppet för alla.

Jag missade en utställning. Eller missade och missade, den öppnar först i morgon. Då visas Patti Smiths (som jag älskar) bilder och den utställningen skulle jag gärna se. Eighteen Stations. Men den pågår fram till den 19 februari så jag hoppas att jag har vägarna förbi längre fram. På lördag hålls för övrigt ett samtal mellan Patti Smith och Moderna Museets Daniel Birnbaum. Det vore intressant att lyssna på. Men det funkar ju inte.
Det är lite surt att bo så långt borta ibland.

I´ve seen some great photo exhibitions in Stockholm and want to see Patti Smiths aswell.
/Madde

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nitton + 14 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.