stig_lindberg_monster
stig_lindberg_monster3
Det är en himla massa Stig just nu. Stig Lindberg menar jag. Det har varit så ett tag. Stig Lindberg är ju Umeåson och i år (den 17 augusti) skulle han ha fyllt 100 år om han hade levt. Stigs värv har firats och uppmärksammats på flera håll och Gustavsbergs porslinsmuseum stora utställning som visats under sommaren flyttar nu till Japan för att komma till Umeå och Västerbottens Museum under våren. I Umeå har det också varit Stig-fokus och just nu jobbar jag för fullt med en Stig Lindberg-dag på Väven nästa lördag. Följ stigen – i Stig Lindbergs fotspår.
Det är riktigt märkligt hur vissa människor lyckats med tidlöshet och Stig Lindberg är en sådan, vars mönsterskatt och illustrationer ändå klarat sig och mycket väl dessutom, genom åren. Jag tycker både om mustigheten i färgval till den sirliga linjen i hans teckningar och illustrationer.

I´ve got a big focus on Stig Lindberg at the moment – the illustrator and designer. He was born in Umeå and we´re celebrating his work next saturday. It´s going to be a lot of fun.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 − 1 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange