varldsbroderidagen_1
varldsbroderidagen_2
I lördags firades världsbroderidagen på en hel massa platser i landet (och utanför landets gränser också). Världsbroderidagen instiftades av Broderiakademin för en handfull år sedan och växer för varje år. Broderi är något universellt och i dess manifest kan man bland annat läsa:

Vi vill uppmärksamma broderiet som fri skapande handling, som kan leda till fria, kreativa tankar och idéer. Vi vill knyta samman våra broderitrådar från en nordlig privilegierad del av världen med stygn som sys av broderande systrar och bröder jorden runt. Gör den 30 juli till en skapande dag för fred, frihet och jämlikhet.

I Umeå hade vi en trevlig dag i gräset, solen och halvskuggan på Västerbottens Museum.

We celebrated the World Embroidery Day on saturday in beautiful sun and with a lot of great people.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

arton + 3 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange