inger_edelfeldt__redigerad-1
Jag läste för kanske ett halvår sedan en artikel, som hade några år på backen, som handlade om litteratur och i den så tipsades det om några romanpärlor. Jag skriv ner en av dem, Det hemliga namnet, och förra veckan när jag var på bibblan och inte riktigt visste vad jag skulle läsa gick jag och lånade Inger Edelfeldts bok. Som visade sig finnas i nytryck tack vare att Författarcentrum och Stockholm stadsbibliotek utsett den till årets Stockholm läser-bok (den gavs ut 1999). Har vännerna i Stockholmstrakten läst boken?
Det hemliga namnet är en liten pärla. En fin skildring av en kvinnas liv. En roman om kreativitet, självbild och identitet. Den handlar om Helena: singel, morsa till vuxen son och konstnär. Helena som drömmer och längtar och Helena som har en hemlighet. En fin, enkel roman som jag tycker att du skall läsa.

Ps. I Umeåregionen läser man just nu Katitzi av Katarina Taikon.

I read a really nice book by Inger Edelfeldt.
/Madde

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × två =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange