blatt
Förra veckan tittade jag lite extra på gult och den här veckan blev det blått.
I den kristna traditionen är blått himlens och havets färg och står för trofasthet och för det överjordiska och det gudomliga. Den blå färgen skall näst efter gult vara enklast att upptäcka i en aura och där stå för lycka, healing, tålamod och lugn. Ljusblått tyder på livlig fantasi och god intuition. Mörkblått kan vara ett tecken på hängivenhet och kornblått kan tyda på att en person är klar över sin kallelse i livet. Blått anses stå för lugn, hälsa och harmoni. I blomsterspråket betyder blått trohet och enligt Thailändsk tradition så är fredagar blå, så är du född på en fredag så är det din lyckofärg.

Jag har ofta blått nagellack men har aldrig burit så mycket blått. Det blir dock allt mer blått i garderoben för jag har kommit på att jag verkligen tycker om den knalliga blå. Jag målar dock väldigt ofta med blått – alla möjliga blå nyanser, men använder det sällan i broderi. Kanske blir det en ändring nu, eller så inte…

The colour blue – with a lot of symbolics attatched all over the world.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × ett =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange