christina_v_1
Västerbottensmuseet pågår nu Christina Västerbos utställning Mellan rum. Christina själv beskriver den så här på museets hemsida;

Utställningen handlar om att befinna sig i gränslandet mellan det befintliga rummet, det målade rummet och ett inre personligt rum. Men också om att befinna sig mellan olika material. Med trådar och andra vardagliga textilier går jag utanför ramarna och undersöker gränserna mellan målning och objekt.

Det är en utställning, med främst bilder och några objekt, som verkligen tål att titta närmre och längre ifrån på.  Det målade, färgen som blir stygn, markeringar i relief. Bilder i blandteknik med symaskinens zig-zag och pixlat måleri. Hängande trådar, mönsterdelar, fragment och helheter och syfabrikens sömmerskor på rad. Det finns bottnar och dimensioner här men det är också en utställning som är otroligt lätt att tycka om med de klara färgerna och alla mönster. Textilt måleri.

christina_v_2
christina_v_3
Utställningen hänger över sommaren, ändå till den 28 augusti, så du hinner förbi, eller gå fler gånger. Jag ska dit fler gånger i sommar och då hittar jag säkert ytterligare en ingång.

You just have to see the exhibition at Västerbottensmuseum by Christina Västerbo this summer..
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 + fjorton =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange