ramar_sjalvportratt
Jag fick i vintras tag i en kasse begagnade svarta ramar för 30 kronor. Det finns något roligt och lockande med mängden. En ram hade inte varit roligt, inte heller tre, men tjugo, det ni.
Jag klurade på vad jag ville göra med dessa ramar och kom på att utmana min broderigrupp i att göra självporträtt. Alla fick var sin ram och och uppgiften att göra ett självporträtt. Ett självporträtt hur som helst, i vilken färg som helst – porträttlikt, symboliskt, fragmentariskt….

sjalvportratt_i_ram
Jag klurade själv på tredimensionalitet och reliefverkan. Jag funderade över föreställande och abstrakt. Det tog rätt lång tid för mig att komma på hur jag ville jobba. Jag startade med ett svart linnetyg och lite vit färg. Sedan tog det stopp och blev liggandes ganska länge.

broderat_sjalvportratt_2
broderat_sjalvportratt_1
I´ve challenged my embroiderygroup in doing self-portraits. I gave them all a frame and free hands. It´s tricky and fun and hard. It took me a long while to figure out what to do.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − tolv =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange