godmorgonshot
Jag har börjat med något så gott varje morgon. En godmorgon-shot gjord av ingefära, citron och honung. Det piggar upp och sedan så ska det också vara bra för matsmältningen, den förebygger förkylning och skall också öka förbränningen något.

Ingefärashot

Ca 300g färsk ingefära
1 liter vatten
0,5 dl honung
1 citron

Riv ingefäran grovt med skalet på och lägg den i vattnet i en kastrull. Värm upp  och låt det nästintill sjuda, men aldrig över 60 grader. Koka ej då detta gör att delar av allt det nyttiga försvinner. När det blivit ca 40 grader rör ned honungen och låt dra i 2-3 timmar. Sila av ingefäran genom en finmaskig sil. Blanda i citronsaft (sila ev igen om du fick med mycket fruktkött eller kärnor). Häll på flaska och kyl. Håller sig utan problem en månad i kylskåpet. Drick en shot  (ca 3-4 cl) varje morgon (skaka flaskan innan du häller upp shoten så att allt blandar sig väl).

Receptet är ingen vetenskap utan funkar likaväl med 200 g ingefära, ta det du har.

godmorgonshot2

I´ve started making and drinking a ginger- and lemon shot each morning. So refreshing.
/Madde

Tagged with:
 

9 Responses to Godmorgon-shot

 1. Leena skriver:

  Hej
  Jag har kört med ingefärsshot varje i ca 2 år och under den tiden har jag aldrig varit förkyld.
  Superbra ??

 2. Leena skriver:

  Det ska vara varje dag.

 3. Britten skriver:

  Det dricker jag oxå och lite x-tra ingefära på morgonyoghurten har kort att jag slipper antiinflammatoriska tabletter. Jag har min ekologisk och tvättade ingefära i frysen, det går då superlätt att riva!

 4. Christer skriver:

  Nu har jag en och en halv flaska. Gott!

 5. Fredrik skriver:

  Hej Madde!
  Tack för receptet! Nu tar jag en uppfriskande ingefärssnaps varje morgon och ibland även på eftermiddagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 + 14 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange