rivjarnslampa_1
Vi har ett fönster i garaget där vi i kring jul brukar ha en liten julstjärna i metall hängande. Då vi är lantisar är det ganska mörkt här (trots gatljus) så den extra ljuskällan är riktigt god att ha. När vi tog bort julstjärnan så blev det lite trist, för vintermånaderna är ju fortsatt mörka (även om det blir ljusare och ljusare för varje vecka nu). Vi bestämde oss för att skaffa en lampa som kunde hänga där hela året, men det har tagit ett tag att fundera ut vilken lampa som passar i ett garage.

rivjarnslampa_2
Efter många funderingar så landade vi till slut i en rivjärnslampan. Så med ett rivjärn (köpt på loppis för en tjuga) och träpärlor (som jag borrade upp hålen på så att de skulle gå och trä på elsladden) konstruerade jag och kära maken vår lampa. Vi gör en väldigt mycket tillsammans och när det kommer till inredning så pratar vi alltid om vad vi vill och så kommer överens om hur vi ska ha det.

rivjarnslampa_3
Man kan mycket enkelt köpa en färdig lampsladd med kontakt och lamphållare, där det bara är att borra ett hål i rivjärnet och sätta ihop det hela. Men vi valde att göra allt själva så att vi fick exakt så lång sladd som behövds i garaget (det finns inte så väldigt många eluttag där). Jag är riktigt nöjd med lampan som är fin och glad men ändå passande i ett garage.

rivjarnslampa_4
I´ve mada a lampshade out of a grater. I also put wooden beads on the cord. The lamp is now hanging in a window in our garage. A perfect lamp for the garage, not fancy but still pretty and perfect.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × fem =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange