syntolkning_stina
Förra veckan tog jag på mig ett par hörlurar och fick ta del av Stina Lundins måleriprocess. Hon syntolkade den. Hon berättade om sina bilder som hon är mitt inne i. Hon berättade om vad hon gjort, hur de ser ut och var hon är på väg. Hon berättade ingående och djupt. Hon berättade ärligt och rakt.
Otroligt intressant. Otroligt spännande. Det känns som ett privilegium att få ta del av detta, att få sitta med och lyssna. Man kan lyssna i tre minuter eller riktigt länge. Det bestämmer man själv. Oavsett vilken tid du har så rekommenderar jag det.

syntolkning_stina2
syntolkning_stina3
Stina håller till i ateljén Alstra i Väven (Umeå) och hon öppnar upp  till rummet redan i morgon igen (och ytterligare två onsdagar). Tack. Gå dit om du har möjlighet. Jag hoppas kunna sätta mig ner en liten stund igen. I konsthallen i Väven (och samtidigt på Västerbottens Museum) pågår också utställningen Kännbart där dövblinda varit referensgrupp. Hela utställningen är tillgänglig och den upplevs med alla sinnen. Besök den om ni kan (den kommer att vandra vidare i landet så kanske kommer den till dig också)

This artist, Stina Lundin, is speach interpreting her art. Really intreesting.
/Madde

Tagged with:
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × fyra =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.