bokbindarworkshop_1
bokbindarworkshop_2

bokbindarworkshop_3
Jag var på en bokbindarworkshop med Nico Baumgarten härom veckan. Han lärde mig inget nytt vad gäller att sy böcker, vi hann bara med en enkel bok och den tekniken har jag använt förut. Men han hade en helt annat förhållningssätt till böcker, till hantverket och papperet än de jag mött förut. Han har respekt och kärlek till det, och det genomsyrar hans arbete. Han bygger en bok efter det innehåll den har eller kommer att få. Olika innehåll kräver olika böcker. Ja, det är inga omvälvande sanningar men det gjorde stor skillnad. Jag blev otroligt inspirerad att göra böcker, att binda in mina egna teckningar, dikter och foton. Jag blev inspirerad att göra. När jag kom hem beställde jag en riktigt bra och ändamålsenlig syl och bivax, Så nu är det bara att göra, bara att sätta igång. Alla verktyg jag behöver har jag och huset är fullt av papper.

Förresten måste ni kolla in Nicos arbeten. Han är fotografen som också blev bokbindare. Han binder sina egna böcker. Han lägger ner tid och omsorg på sina böcker. Vilket papper han väljer, vilket format, vilken teknik. Han handsyr upplagor på flera hundra exemplar av sina böcker. Fantastiskt. Jag har lust att köpa Berlusconians/No Berlusconians och How the other half lives av honom. Dels för tematiken och innehållet, men kanske främst för den otroligt snygga bindningen och utförandet, olika och riktigt fina.
Inspirerande.

Ps. Idag är sista dagen att skicka in en dikt. Kolla in poesiutmaningen.

I went to a bookbinding workshop the other week, with Nico Baumgarten. He and his work was really inspiring. Check out his photos and books at his website.
/Madde

Tagged with:
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 3 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.