carina_vernissage_tyreso
I mötet med andra får man syn på sig själv, sa någon en gång (eller något åt det hållet, någon som vet vem och i vilket sammanhang?). Det är i alla fall klokt sagt. Och det är sant. Genom andras skapande hittar jag vägar in i mitt. Genom andras bilder, sånger, berättelser och stygn blir mina till. Genom att läsa andras bokstäver, ord och meningar hittar jag mina egna. Därför måste jag hela tiden utsätta mig för andra och andras.

Jag läser, ser, iakttar, lyssnar, känner. Som ni vet besöker jag gärna, mer än gärna, utställningar och just nu lever jag en hel del på Ivan Augelis bilder jag såg i lördags på Moderna. Jag har också med mig stygnen från Göteborg och Kerstin Åsling-Sundbergs vävar och Roland Boréns måleri och skulptur jag såg i Göteborg. Det finns så mycket fantastiskt att se, hur mycket som helst. Överallt och hela tiden. Jag fick i brevlådan i veckan en inbjudan till Carina Marklunds vernissage på lördag i Tyresö Konsthall. Jag kan tyvärr inte komma, men jag vet att det blir en bra utställning. Kanske någon annan kommer dit och berättar för mig hur det var.

You have to meet others to find yourself. You have to find other peoples words, signs, talks, paintings, stitches to find your own. So go out into the world and see, meet and feel.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 − 3 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange