amaryllisfargning_4
amaryllisfargning_5
amaryllisfargning_6
Jag har äntligen fotat resultatet av amaryllisfärgningen jag gjorde. Det blev en ljus gammelrosa ton på tyget och den virkade spetsen. Tygknapparna och ripsbandet tog inte åt sig någon färg alls och det lilla sidenbandet och plastknappen tog åt sig riktigt mycket färg. Nu hade jag ju bara två amaryllisblommor i färgbadet (varav en var torkad), men har man fler blir nog färgen lite starkare. Det här i alla fall gjort mig sugen på att färga mera. Det är riktigt enkelt att färga så här i glasburk.
Jag ska klura ut något annat att färga med. Lökskal vet jag att de funkar bra. Några andra tips?

This is the result from colouring with withered amaryllis.
/Madde

Tagged with:
 

4 Responses to Amaryllisen, del två

 1. Helén skriver:

  Hej.
  Du som dricker mycket te borde prova på att färga med det.
  Frukt- ört- grönt- svart- te. Det kan bli roligt att testa.
  Förr teade man gardiner har jag hört.

  Hälsningar
  Helén

 2. Eva albrektsson skriver:

  Blåbär, rödbeta, rödkål??? Elisabeth vet säkert dessa saker, hör med henne….

 3. Tyg och otyg skriver:

  Har du läst boken Naturlig färgning – mat och kläder i ett kretslopp av Lina Sofia Lundin? Den handlar annars just om färgning med matavfall och växter.

 4. Tyg och otyg skriver:

  Ah, nu ser jag ju att du skrivit om henne i inlägget som du länkade tillbaka till. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

elva + tio =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.