anteckningsbok_snodd
Man skulle nästan kunna sig att jag är beroende av antecknings- och skissböcker. Inte bara så till vida att jag använder dem utan att jag nästan inte kan hålla mig från att köpa en om jag ser någon som jag riktigt gillar. Jag har en låda med en hel del böcker som bara väntar på att finna rätt innehåll. Det går liksom inte att skriva vad som helst i vilken bok som helst och det går inte att teckna vad som helst i vilken bok som helst. Det är noga. Det är viktigt.

anteckningsbok_snodd3
När jag var på Fotografiska i november så kunde jag inte slita mig ifrån den här boken (som käraste maken hittade åt mig i museibutiken). Den har riktigt bra papperskvalitet med mjuka pärmar (utan att var för mjuka) och naturligtvis ett roligt citat (från Liftarens guide till Galaxen). Problemet med anteckningsböcker som har mjuka pärmar är dock att de har en tendens att “krulla” upp sig efterhand. Sedan är det så lätt att lösa lappar (som jag tenderar att ha i alla böcker) ramlar ur om den blir så.

anteckningsbok_snodd2
För ett år sedan ungefär så modifierade jag en anteckningsbok, tillsatte en gummisnodd för att den skulle hållas stängd när jag har den i väskan. Då tog jag en rund gummisnodd och knöt knutar i ändarna. Jag hade då glömt bort att jag köpt gummisnoddar med metalländar på Djura bok & Pappersverkstad i Dalarna förrförra sommaren. Men de gummisnoddarna kom väl till pass nu (glad att jag köpte ett par korta, de andra är för A4-storlek)

anteckningsbok_snodd5
Jag mätte ut var jag behövde hål, använde en håltång och trädde in gummisnodden och vek upp metalländarna. Klart och hur bra som helst. Vad underbart det är att ha ett litet lager av bra och ha saker precis när man behöver det. Nu är boken precis som jag vill ha den. Perfekt.

anteckningsbok_snodd4
I´ve bought a wonderful notebook, great paper, great quote. But I needed to put a rubberband on it, to keep it togehter when I´m carrying it in my bag. Now it´s perfect.
/Madde

Tagged with:
 

3 Responses to Nu är den perfekt

  1. Eva albrektsson skriver:

    Jag har samma åkomma, detta med anteckningsböcker/skissböcker. Känner på pappret,helst olinjerat. Varje gång jag är i bok/pappershandel så dras jag dit av någon underlig anledning. Sedan att användada dem,är mindre viktigt?

  2. irenejb skriver:

    Vi är nog ganska många som har samma åkomma. Jag är i alla fall ännu en ?. Antar att den där boken kommer fyllas av 42 i olika typsnitt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 3 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.