lotta_jansdotter_1
lotta_jansdotter_2
lotta_jansdotter_3
En bok som jag haft tillgång till ett tag nu är Lotta Jansdotters Everyday Style – Key pieces to sew. Lotta är en åländska som bor i Usa, hon designar tyger och annat, håller kurser och ger ut böcker. Den här boken kom nu i november, så den är alldeles ny. Jag följer henne på instagram och har läst om boken. Jag tipsade mitt bibliotek om den, de tog hem den och jag är den första som lånar den – känns precis på samma sätt som att öppna ett eget exemplar.

Lotta Jansdotter har en väldigt skandinavisk stil, som jag kan förstå känns fräsch i Usa. Här känns den ganska självklar. Det är enkla snygga kläder – en basgarderob och mönsterark följer med. Det är en snygg bok, den är snyggt gjord. Den är gediget skriven i sömnadsbeskrivningarna, hon vet vad hon pratar om och mönstren känns bra. Jag vet dock inte hur passformen är då jag inte hunnit sy något av plaggen, men jag har tänkt att jag skall försöka mig på något innan jag skall lämna tillbaka boken. Jag gillar att det på senare år har kommit en massa bra sömnadsböcker med mönster, de är faktiskt billiga om man tänker på vad det kostar att köpa ett klädmönster bara. Här får jag ju samtidigt inspiration, fler mönster och ett sammanhang. För ett år sedan ungefär berättade jag om en annan mönsterbok, Gertie´s new book for better sewing.

I´ve read a great book, with patterns, for clothesmaking. It´s by Lotta Jansdotter.
/Madde

Tagged with:
 

4 Responses to Lotta Jansdotter

 1. Elisabet skriver:

  Jag är nyfiken på boken, väntar på rapport om hur mönstren fungerar!

 2. Fröken Slöjd skriver:

  Hej!
  Tack för boktips – ska kolla med mitt bibliotek.
  Hade en annan bok av Lotta Jansdotter i bokhyllan – enkelt att sy, tror att jag köpte den av jultidningsförsäljaren 2008.
  Hälsningar Fröken Slöjd

 3. […] som sinsemellan har olika stil. alla borde kunna hitta något som passar. Ni har väl inte missat Everyday style av Lotta Jansdotter eller Gerties new book för better […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 2 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.