rohsska_5
rohsska_4
Det stora stygnet heter en broderiutställning på Röhsska Museet i Göteborg, som pågår fram till den 13 mars. Röhsska visar bilder av 18 konstnärer från olika generationer med stygnet gemensamt. Här finns de allra minsta och pyttigaste stygnen (som man inte nästan förstår hur de är gjorda och hur man kan orka) och här finns stora grova stygn. Det har broderats med det finaste silke, ull och strävt akrylgarn. Allt finns: kvaliteter, stilar, temperament, bildvärldar, uttryck och handlag. Vissa fokuserar naturligtvis mer på det ena eller andra mer än nästa.
Utställningen är ganska spretig, men det är nog spretigheten som också håller ihop den. Jag lovar att det finns en massa spännande för vem som helst här, historia, teknik, handlag, interaktivitet, och inte bara något för stygn-nördarna.

rohsska_3
Jag hade turen att få se utställningen med två fina människor, som gillar stygnen lika mycket som jag. Tack Kerstin & Britt-Marie. Och jag tror att vi alla fick med oss en hel del  inspiration och idéer med oss hem.

rohsska_2
rohsska_1
Och ibland måste man få komma riktigt, riktigt nära.
Tack för en fin dag.

I do recommend the embroidery exhibition at Röhsska Museet in Gothenburg. F’Great.
/Madde

Tagged with:
 

3 Responses to Det stora stygnet

  1. Kerstin Hammarson skriver:

    Javisst hade vi en härlig o inspirerande stund tillsammans.
    Jag ser så mycket mer när jag får veta vad ni fångas av.

  2. […] jag en hel del på Ivan Augelis bilder jag såg i lördags på Moderna. Jag har också med mig stygnen från Göteborg och Kerstin Åsling-Sundbergs vävar och Roland Boréns måleri och skulptur jag såg i Göteborg. […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × ett =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange