amaryllis_vissnade_

I det vissnade ligger en skönhet, det har jag alltid tyckt och det återkommer jag till hela tiden. Jag fotar ofta förfallet. Naturens förfall är intressant på bild, alltid intressantare än prakten. Efter Sofia Lundins projekt Färgningsmanifestet så har jag tänkt på och läst lite om färgning. Fortsättningen blev papperskursen med Elisabet, något jag tänker att jag skall fortsätta med men som ännu inte blivit av. Jag känner mig osäker i naturfärgning (och vanlig färgning, det är något jag aldrig hållit på med egentligen) och vet inte riktigt hur jag ska göra men för en vecka sedan så såg jag på Instagram att Pia färgade med amaryllis. Så då tänkte jag, nu är det dags.

farga_m_amaryllis
farga_m_amaryllis2
farga_m_amaryllis3
Jag hällde i en skvätt ättika och lite salt i en burk och fyllde upp med kokande vatten. Sedan tryckte jag ner den vissnade amaryllisen, rörde runt och lät färgbadet stå och dra en timme innan jag lade ner lite smått och gott. Just nu ligger fyra knappar, en liten bit virkad spets, lite ripsband, en bit glansigt band och en sliten bit gammalt lakan.
Nu ska det ligga där i färgbadet ett tag. Ser fram emot när jag ska plocka upp det. Undra hur det kommer att bli.

My beautiful amrayllis has withered. And it now lays in a bath of water, salt and vinegar. I´m trying to dye some different things with the amaryllis.
/Madde

Tagged with:
 

One Response to Amaryllisen

  1. […] har äntligen fotat resultatet av amaryllisfärgningen jag gjorde. Det blev en ljus gammelrosa ton på tyget och den virkade spetsen. Tygknapparna och […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sex − två =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange