vaven_workshop_1

vaven_workshop_2
vaven_workshop_3
vaven_workshop_4
Jag har besökt Karin Laajas utställning Sjömannens och andra minnen på konsthallen i Väven (pågår till 10 januari och det ges öppna visningar för den som vill, klicka på länken så finns all info där). Karin målar de minnen som inte har dokumenteras i fotografi. Hennes och andras. Hon målar som minnena är – fragmentariska, lager-på-lager och ibland flera i ett. Hon tar fasta på mönster, färger, stämningar och symboler. Hon forskar och undersöker. Hon skissar i flera steg. I konsthallen ser man hennes måleri och går man om hörnet så får man också se hennes skissprocess (alltid spännande).

Vi var en grupp som efter visningen fick en kort workshop med konstpedagog Maja Holmqvist om minnen i collageteknik. Vi fick jobba med våra egna minnen i olika lager med utgångspunkt i ett kärt gosedjur eller liknande. I min bild finns bland annat min barndoms blå nalle, den bruna tapeten jag fick välja själv och höstens färger. Det var roligt och riktigt inspirerande. Lika roligt var det att höra alla kamraternas berättelser om sina bilder efteråt.

I´ve visited the exhibition Sjömannens och andra minnen by Karin Laaja at Väven. I also attended a workshop – using memories and collage.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre + tolv =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange