bedagade_1
bedagade_2
bedagade_3

Karin Furness ställer just nu ut på Västerbottens Museum i Umeå. Bedagade heter utställningen. Karin arbetar med skulptur – i företrädesvis textil. Hon har ett ganska minimalistiskt formspråk och arbetar repetitivt med formerna. Hon gör inte en, hon gör flera, hon gör många. Vänder och vrider på uttrycket. Jag gillar det här riktigt mycket. Första gången jag såg hennes grejer var i Reggio Emilia i Italien och nu här på hemmaplan. Karin jobbar med veckat, rynkat och skrynklat. Hon jobbar med smock, med stygn, med tråd och garn. Är otroligt förtjust i de Belevade (några syns här på bilderna). Jag måste upp till museet fler gånger.

You just have to see the work of Karin Furness if you´ve got the chance. She´s great.
/Madde

Tagged with:
 

One Response to Karin Furness

  1. […] får en materiallista till en kurs och inse att allt finns hemma. I morgon ska jag gå en kurs med Karin Furness som jag berättade om i december. Karins utställning Bedagade pågår på Västerbottens Museum […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra + elva =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange