lars_lerin_1
lars_lerin_2
Jag önskade mig bara en sak i julklapp och den önskan slog in. Hurra. Jag har nu Lars Lerins bok Naturlära.  Jag och Lerin kommer att spendera många timmar ihop. Jag är fascinerad över Lars Lerins konst – hans enorma skicklighet och hans sätt att använda akvarellen. Sedan är han en fascinerande människa också efter vad jag förstår av att se hans dokumentär och lyssna på ett antal intervjuer. På Svt Play kan du se en intervju, och i Sveriges Radio finns en hel del att lyssna på och igår var han faktiskt vintervärd i P1.

lars_lerin_3
lars_lerin_4
Nu ska jag njuta en kopp kaffe och sätta mig ner med hans bok. Se alla bilder, läsa texterna – i alla fall börja. Hans bilder som avbildar och tolkar verkligheten, naturen och inte alltid det sköna och självklart vackra. Naturen och varelserna i den precis som det är ibland, lite fult och oskönt och inte alltid så tilltalande och det är just det som jag finner så otroligt tilltalande med Lars Lerins konstnärsskap.
Någon gång kanske jag kan beöka Sandgrund, hans egen konsthall i Värmland.

I got what I wanted for christmas. The book of the artist Lars Lerin. So great. Check him out.
/Madde

Tagged with:
 

6 Responses to Jag och Lerin

 1. Elisabet skriver:

  Förstår att du har härliga, lediga timmar framför dig. Boken står kvar på min önskelista, det kom ingen tomte hit i år. (“kanske jag kan” bör bytas ut mot “ska jag”. Besöka Sandgrund, alltså.)

  • madde madde skriver:

   Jag har börjat läsa och det känns mycket inspirerande. Jo, jag håller med dig, jag byter ut: Någon gång ska jag besöka Sandgrund.

 2. Gun-Inger skriver:

  Visst är den helt underbar! Fick den förra året och den ligger alltid nära fåtöljen, bara bläddra i och läsa här och där, när som helst. Och hans vinterprat igår var lika bra som hans målningar. Läs på sidan 37, där har jag lagt ett bokmärke; det kort jag fick av er tillsammans med presentböckerna ” lev ut din fantasi inte din historia” Gott Nytt År och kram!

  • madde madde skriver:

   Sidan 37 är bra! och boken är fantastisk (har inte hunnit så långt ännu, men tar lite i taget). Kram!

 3. Alicia skriver:

  Åååh, tack för tipset! Jag älskar Lerin (fick boken i födelsedagspresent förra året och ska bestämt gå och bläddra i den nu). Hans tidigare sommar/vinterprat har jag lyssnat på men hade helt missat att han är värd igen. Tack för tipset, och för inspiration att titta på hans bilder resten av kvällen.

 4. […] läser i min julklapp, Naturlära av Lars Lerin. Hittar så mycket bra saker där – ord han själv sagt och skrivit och citat av andra. Han […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

elva − nio =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange