steel_journal_3

I Austins journal, som jag håller på med, är en hel del ganska svåra utmaningar. Sådana som man verkligen får tänka efter i och sådana som kan gå djupet, ordentligt, om man verkligen öppnar upp. En hel del utmaningar är verkligen tänkvärda, om jag vill att de skall vara det. Jag kan också flyta omkring på ytan, men det är sällan jag vill det.

Denna tillsynes enkla övning – att skriva ner en favoritmening – kan ju bli vad som helst. Jag har massa favoritmeningar. Men den som kom ut genom pennan var Tegnérs Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta. Jag reflekterade en hel del omkring den. Vad de orden betyder för mig. Vad som leder upp till den och vad som kommer efter. Spännande tankegångar virvlade fram. Spännande att se var man landar. Den här övningen skulle man kunna göra ofta och kanske inte bara med meningar som är favoriter utan kanske också meningar som sätter sig, som fastnar av en eller annan orsak. Det här kanske är ett riktigt bra sätt att ta bort laddningar och få sånt som fastnar att släppa.
Testa själv!?

I keep working in Austin Kleons journal – and I like it. It can be quite tricky (cause you have to think and open up) to do the challenges in the book, if you don´t want to be shallow and haha-funny, wich I seldom feel the need to. This challenge was really nice and it could be useful in all sorts of work, with words and sentences that has stuck…for one reason or the other.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − arton =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange