malarbok_for_vuxna
malarbok_for_vuxna2
Målarböcker för vuxna har ju översköljt oss de senaste åren och kanske det sista allra mest, de är överallt. Jag ser folk sitta med dem här och var (bloggar, tv, instagram, facebook, caféer etc) och det är en trevlig trend. Det är en befrielse att det är en analog trend, en praktisk trend, en färgglad trend. Även om jag hoppas att det utvecklas till att folk köper skissböcker istället och tecknar på fri hand, ur sin fantasi eller ur verkligheten. Jag hoppas att detta kan hjälpa folk att hitta sin kreativitet.

Jag har aldrig själv trivts med målarböcker dock. Jag har aldrig riktigt känt att de är för mig. Inte som barn, ung eller vuxen. Jag vet varför. Dels har jag så svårt att hålla mig innanför strecken, jag målar alltid utanför och dels blir jag uttråkad för fort av att hålla mig till en redan färdig bild. Jag vill hitta på själv.

Men jag blev ändå väldigt glad när jag satt i väntrummet hos min massör och på bordet låg pennor och en målarbok med uppmaningen “Släpp telefonen…”. Det var så trevligt att sitta där en stund och färglägga, försvinna in i mönstret och färgvalen. Väntetiden gick hur snabbt som helst. Så det tipset lämnar jag till er som har verksamheter där folk väntar; ta fram en målarbok och lite pennor, eller ännu hellre blanka papper.
Gillar du målarböcker?

I was waiting for a massage the other day and there on the table lay a colouring book. A nice way (even though I really don´t like colouring books, I prefer sketchbook, blank pages and imagination) to spend some time waiting.
/Madde

 

Tagged with:
 

2 Responses to Målarböcker

  1. Malin Steding skriver:

    Jag tror att vi skulle behöva bli mer analoga, precis som du säger. Och då är färglägga och rita i alla former ett ypperligt alternativ. Jag har gjort en målarbok, du kan kolla på den här: http://designofluna.blogspot.se/2014/10/album-para-colorear.html
    Ha det bra! Malin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × två =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.