arsmote_15_1
I helgen som var besökte jag inte bara syfestivalen utan också, det som var själva huvudorsaken till min resa, Broderiakademins årsmöte med tillhörande konferens. Allt detta trevliga höll till i Södertälje och det var de två lokalgrupperna där som ordnat allt. Förutom själva årsmötet i sig, som inte skiljer sig från andra föreningar, så var här broderiworkshop (återkommer till den nästa vecka), föreläsningar, en hel del utställningar, försäljning, festmiddag, mingel och så alla trevliga, fantastiska brodöser naturligtvis.

arsmote_15_2
arsmote_15_3
Under årsmötes helgen så går alltid guldnålstävlingen av stapeln. Alla medlemmar är välkomna att skicka in ett bidrag på bestämt tema och alla närvarande på årsmötet röstar. Det delas ut två vinster – guldnål och silvernål. Dessa nålar fästs på var sin nåldyna (som jag tycker är mycket märkvärdigare egentligen än själva nålarna) – som föregående års vinnare har gjort. Jag blev otroligt förtjust i Lillemor Johanssons underbara citron-nåldyna (tovad ull som hon sedan broderat på – nåldynan är inspirerad av hennes bidrag förra året). Citron-nåldynan gick till årets silvernålsvinnare Ingela Bertilson.

arsmote_15_4
arsmote_15_5
arsmote_15_6
Jag smälter fortfarande all intryck från helgen. Blir varm i själen av alla fina, värmande och positiva ord – till mitt bloggande här bland annat. Tack. Det är alltid ett nöje och en glädje att få träffa alla, att få umgås med hundra andra människor med samma intressen som jag själv har under en helg. Det här ger energi i oktobermörkret. Nästa gång det är dags för årsmöte (det blir i feb-mars 2017) så går det av stapeln här i Umeå. Vi kanske får börja jobba på det snart vänner…

I attended the Embroiderers Guilds annual meeting and conference this weekend. It was full of wonderful people, embroidery, inspiration and energy as always.
/Madde

4 Responses to Inspirerande årsmöte

  1. irenejb skriver:

    Så kul att träffa dej igen! Har precis som du fått påfyllning i höstmörkret av årsmöteshelgen. Ser också fram emot Umeå 2017 och hoppas verkligen att det inte kommer att krocka med något sportlov, för då är jag garanterat iväg och åker skidor (eller sitter i becken och njuter av solsken).

  2. […] HÄR. Några av Cristina Åbrinks broderier kan ses HÄR. Mer om helgen i Södertälje finns HÄR hos Madde, som inte glömde använda […]

  3. […] broderihelgen i Södertälje så var där ett lotteri och jag vann en så fin vinst – ett pärm för ATC. Handdtryckt tyg, […]

  4. […] var ju på Broderiakademins årsmöte för några veckor sedan och jag tänker och inspireras fortfarande av det jag såg där. Det […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 − fyra =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange