vita_klanningen1
Om ni följt med ett tag så har nog inte undgått att förstå att jag verkligen gillar klänningar och det är ett plagg jag stormtrivs i. Jag har länge haft en vit klänning i min ägo, som jag dock inte använt så många gånger. Det vita är svårt – dels för att jag har en tendens att spilla, dels för att det känns bröllop och konfirmation över det hela. Det förstärkts också av att klänningen innehåller så mycket spetsar och brodyr. I allmänhet är jag inte så förtjust i spets och brodyr, men i den här klänningsmodellen funkar det. Hur som helst så håller jag på att rensa i min garderob och gör mig av med saker jag inte använder. Klänningen låg illa till så jag tänkte att jag testar att färga den…

vita_klanningen2
Jag tog fram solfärgerna (klicka på länken för info om solfärger), för att låta slumpen verkligen skulle vara närvarande. Jag blötte tyget och satte igång att pensla in olika nyanser av grön färg. Den ser otroligt mörkt grön ut när allt är vått, men ljusare blir den när den torkat. Eftersom solfärg drar sig undan vid veck och om något föremål ligger på tyget så vet man aldrig riktig hur det skall bli. Svårigheten att färga ett färdigt plagg är ju att  det är tredimensionellt och då kan det inte riktigt ligga och torka. Jag hängde därför klänningen på tvättlinan och gick och vände den ganska ofta (upp och ner, in och ut ) för att den skulle torka någorlunda jämnt.

vita_klanningen3
vita_klanningen4
Det färdiga resultatet blev ganska flammigt. Jag vet inte riktigt ännu om jag gillar det, kanske gör jag det, jag får ha den några gånger och känna mig för. Om jag inte trivs i den ändå så får jag väl gå på med mer färg. Det var riktigt svårt att fota sig själv också den här dagen. Jag kände mig inte riktigt bekväm och grannar gick förbi på vägen och pratade med mig så jag blev lite ofokuserad. Men det blev ett par bilder i alla fall.

I´ve ha d a dress, a white one, for a long time. Love the model and the fabric but not the colur. White is a little bit to much wedding for me. So I sun dyed it green. This is how i turned out. I think I like it.
/Madde

Tagged with:
 

2 Responses to Vitt blir grönt

  1. Eva albrektsson skriver:

    Men visst blev det fint!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 3 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange