nypotatis_1
nypotatis_2
Jag är ingen odlare egentligen, även om jag drömmer om att vara en. Jag kommer inte ihåg att köpa fröer och driva upp och starta i god tid. Jag är hittills lycklig lottad med vänner som ibland ger mig en planta och så köper jag uppdrivna plantor i plantskolan ibland. Potatis är en  sak som har känts alltför krävande – kanske inte själva odlingen, utan att gräva land och det som kommer med det. Men i juni så låg det i alla fall fem jätteledsna potatisar i potatislådan, så ledsna att de hade börjat utveckla groddar. Rätt vad det var så tryckte jag ner dem i jorden och tänkte går det så går det.

De har inte fått någon kärlek att tala om. Jag kupade dem lite när de kommit upp en bit, det är allt. Men nu, sent på säsongen men lika gott för det, har vi i alla fall egen potatis.. Det är inte mycket. Det räcker inte långt, men det är gott.
Jag har tre plantor kvar att ta upp, men jag väntar nog lite. Jag måste sprida ut godsakerna.

I´m not a planter. I don´t do seeds and all that. I get plants in present from friends and I buy them. I have never grown potatoes, ´til now. I put five potatoes in the soil in june and now they´re here. So delicious.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × två =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange