gratt_collegetyg
Jag har länge i mina gömmor haft ett grått collegetyg (som jag envisas kalla det). Jag fick det en gång och planen har varit att sy ett par skrota-omkring-hemma-brallor av det. Men kruxet är ju att jag inte gillar grått, tycker att det är alltför tråkigt, så det har bara blivit liggande. Sedan ett tag tillbaka har jag tänkt på min och Karins tygtrycksdag då vi sprayade på en massa tyger och klurat på om det inte vore lösningen för detta väldigt gråa tyg. Så sagt och gjort…

gratt_collegetyg4
Min plan var att hålla till utomhus, men här vid havet blåste det för mycket när jag hade lust och energi till detta, så jag höll till på köksgolvet (inget bord är tillräckligt stort). Jag använde en virkad duk och en del av mina plastschabloner och så använde jag mina sprayfärger – och bara gjorde exakt som jag ville just då.

gratt_collegetyg3
gratt_collegetyg2
Jag är riktigt nöjd med resultatet. Nu är kruxet bara att komma på vad det skall bli av tyget. Jag kanske inte vill göra byxor av detta, kanske vill jag ha en klänning, eller en kofta, eller… Jag måste tänka noga efter.

I´ve spraypainted, with fabricpaint, a grey (dull) fabric. I love what became of it. Such an easy way to transform a fabric. I used doilys and stencils along with spraypaint.
/Madde

Tagged with:
 

7 Responses to Förvandling

 1. lisa skriver:

  Blev riktigt snyggt! Vilken färg har du använt till det här??

  Ha det gott
  Lisa

 2. irenejb skriver:

  Vilket kul sätt att färga på! Har lekt med färger på det sättet i min ‘journal’ men inte tänkt på att det går att göra på tyg också. Måste provas :)

 3. Kerstin Hammarson skriver:

  Har just grå collegebyxor, två par. Det får bli ändring på det. Tack för din levande inspiration. – Fram med färg och sprayflaska. – Mycket av ditt superlyckade resultat ligger ju i dina färg o formkombinationer.

  • madde madde skriver:

   Jag tycker att grått är supersnyggt på alla andra!Jag har genom livet köpt en massa grå kläder, men jag har aldrig använt dem egentligen – till slut gett bort dem till kamrater som blivit glada. Så därför har grått blivit en trist färg för mig, jag vet att den inte används. Fast jag gillar den på min köksvägg :)

 4. […] det grå collegetyget som jag tryckte och sprayade på i augusti – har jag sytt en klänning. Klänningen Esme, ur […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 + 10 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange