aggkartonger_1
Jag använder ju allt möjligt material – jag använder nytt och jag använder återbrukat. Jag sparar på massor av bra-å-ha-saker och har välfyllda materialförråd. Jag har däremot inte använt äggkartonger till något, men nu tror jag att jag måste börja. På workshopen med Erika Åberg så inspirerade hon bland annat till att använda äggkartonger till girlanger och mobiler.

aggkartonger_2
Visst är den helt förtjusande, äggkartongs-blom-girlangen! Jag kan dock inte ta på mig äran för detta, den tillhör min käraste kamrat Karin. Hon har målat äggkartongsdelarna med akvarellfärg, klippt dem flikiga och sedan satt ihop ett par stycken och hängt pärlor och snäckor i änden av tråden. Dels är det träpärlor och dels hennes egna papperspärlor. Precis samma varianter som jag gjort i tyg.

aggkartonger_3
Jag är alldeles förtjust i det här och måste nog börja spara lite äggkartonger.

I love this garland made by egg cartons. It´s my dear friend Karin who made this. She painted the parts with water colur and then used string and pearls – she´s made the paper pearls herself. I love it. I think I have to save som egg cartons.
/Madde

Tagged with:
 

2 Responses to Så himla fina

  1. […] Jag tog en gammal trägalge (som mer är fin är bra att hänga kläder på) och borrade små hål i den. Därefter gjorde jag ett par knappgirlanger – stor till liten och fäste i de yttersta hålen. Sedan packade jag ner papperspärlor, kläde, tyll och lite annat smått och gott och begav mig till min kamrat Karin och så gjorde vi den färdig tillsammans.Så här finns nu papper (Karins underbara limmade-stela-skrynkel-papper), kläde, pärlor, tyll, knappar, trådrulle, pensel och äggkartongsklockor. […]

  2. […] bland annat så använde vi oss av äggkartonger. Alla gjorde riktigt fina saker och jag har visade min kamrat Karins girlang här i somras. Själv har jag inte gjort något förrän nu. Jag monterade de få jag målat (med […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem − två =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange