rabarberkaka
Rabarber är sommar och sol. Rabarber är gott och fräscht. En god rabarberkaka är lätt att göra. Har du ingen rabarber själv har kanske en granne lite över.

RABARBERKAKA med kardemumma
Du behöver:
75 gram smör eller margarin / 2 ägg / 2,5 dl strösocker / 1 tsk vaniljsocker / 2,5 dl vetemjöl / 1 tsk bakpulver / ca 4 dl skuren rabarber / kardemumma
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Smörj eller lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 1 kaka). Smält matfettet. Vispa ägg, socker och vanilj pösigt. Blanda mjöl och bakpulver, rör ner det och matfettet i smeten. Häll smeten i formen. Strö på rabarbertärningarna (skurna i ca 1 cm stora tärningar) och kardemumman. Grädda kakan mitt i ugnen 25-30 minuter. Kakan får gärna vara lite kladdig och seg. Servera med lättvispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.

Rubarb is summer. Rubarb cake is really nice!
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 + sexton =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.