metspot_gick_av
Det har blåst som attan här och metspöt har gått av. Finaste flaggan ligger i gräset. Flagglinan fäste jag dels i toppen, en löpögla där flaggan slutade och sedan så knöt jag fast linan i basen/foten. I basen satt linan på en sida, i en krok, vilket gjort att när det blåst så hemskt som det gjort så har linan/flaggan snurrat fast runt spöt och till slut när det var tillräckligt snurrat och det blåste och själva flaggan tvingade spöt att böja sig så knäcktes det.
Jag måste komma på en löpögla att knyta fast linan i basen, så att linan inte kan snurra fast i spöt eller så måste jag göra som på de gotländska flaggorna att lösa det hela med en tyngd istället. Jag klurar på detta lite. Jag vill komma på en lösning som håller, för en sådan här fin flagga vill jag verkligen ha i trädgården.
Måste väl börja med att köpa ett nytt spö.

My beautifal flag is broken, well the pole is. My construction with the line wasn´t the best. I´ll have to think again and make it better. And of course by another fishing pole.
/Madde

Tagged with:
 

One Response to Metspöt gick av

  1. Men, vad synd. Hoppas du hittar en lösning som fungerar. (och att det slutar blåsa så mycket!)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 4 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.