gront_1_juni
Det är juni och det blåser och regnar och är kallt och alla pratar om vädret. Just här och nu är det solstrålar emellan molnen men det blåser alldeles fruktansvärt. Alla längtar till sol som värmer kinden, till en kaffe på en uteservering eller vad det nu kan vara. Vi påverkas verkligen av vädret och vi. Men mitt i denna kylslagna vår och försommar så grönskar det i alla fall på alla möjliga ställen. Som på restaurangbordet i tisdags. Skirt och vackert i all sin enkelhet.

gront_2_juni
I träden, i björkallén mitt i Umeå såg jag en kvinna (på långt håll) hänga grejer i träden. När jag kom nära var hon långt borta och då upptäckte jag att hon hängt gröna, murrigt gröna, garnnystan i björkarna. Garnnystan på flera ställen. Jag undrar så varför de hänger där, vad hennes idé är, hur hon tänkte att de skulle tas emot. Någon som har en aning?

gront_3_juni
På stadsbiblioteket sitter jag titt som tätt och läser en stund. Jag sätter mig gärna i en av de gröna stolarna på den gröna mattan vid de gröna tråddraperierna vid den stora fönsterväggen. Grönt och sprittande. Den här platsen tycker jag om. Jag tycker om att sitta i den stora ringen med andra, att dela en stund och en plats i tysthet. Ingen pratar, ingen säger något. Man bara tittar upp och nickar åt en ny person som kommer och sätter sig.

gront_4_juni
Och jag lovar sommaren är på väg. Det blommar ju, lite här och var. Blommorna, buskarna och träden verkar faktiskt inte bry sig så mycket om att det inte är så varmt och jag tror att de faktiskt gillar det tidvis blöta vädret.
Ha nu en fin dag!

It´s early summer and it has been quite cold and rainy. Everyone is talking about weather and everyone in longing for warmth and sun and holidays. But the summer and sun isn´t that far away I think. The green is already here…
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två + 5 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange