masar_2015
Det är måsveckor nu – som vi har döpt dem till. Varje år den här tiden så träffas hur många trutar (och en del mås) i byn och flörtar, dejtar och allt vad de nu gör. De jagar varandra, de slåss, och de flörtar. Detta gör de nattetid så det är ett fruktansvärt liv på nätterna. Jag har egentligen inga problem med att sova, men under dessa veckor är inte min nattsömn den bästa. Makens trick är att låtsas som att det är en solig och varm sommardag och han ligger på en brygga och måsarna skriker i fjärran, och så somnar han. Det funkar tyvärr inte på mig.

Trutarna samlas på takåsar i stora gäng och flyger omkring i byn. Det resulterar i trut-bajs på hustak – som blir alldeles randiga – på broar, altaner och inte minst på bilar. Vi bor i en prickig bajsvärld ett tag nu.
Hur har ni det med nattsömnen?

It´s sea gull weeks – a time of year when the sea gulls gather in the village and screms all night long. It´s nesting season and they are dating. It´s hard to sleep and they poop all over the houses and cars. Fingers crossed for that they will leave soon.
/Madde

Tagged with:
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem − fem =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange