austinboken
Jag gjorde en resebok under resan till Austin. Det blev mer en klippbok än en dagbok, men den visar på vad dagarna innehöll, vilka platser vi besökte, noteringar om den goda maten och de trevliga människorna. Här finns kvitton, etiketter, visitkort, tidningsurklipp, gallerifoldrar med mera.

austinboken2
austinboken3
Jag använde mig av en loppisfyndad räknebok (2:-) som är lätt och nätt och lagom tunn för en resa. Jag ville inte bära på något i onödan. Jag tejpade kanterna på omslaget innan jag for hemifrån så att det inte skulle gå sönder. Jag plockade också ihop ett begränsat kit: limstift (som räckte nästan hela tiden), en rulle cerise washitejp, två svarta tuschpennor i olika tjocklekar och tre penseltuschpennor. Less-is-more. Det är roligt med begränsningen, att inte ha tillgång till alla möjliga saker. Att förhålla sig till det som finns.

austinboken4
austinboken5
Boken är klar, det sista jag gjorde när jag kom hem var att limma fast mina boardingkort i boken då det fanns ett par sidor över. Det gör också att jag hittar dem lätt när jag skall efterregistrera mina resor på mitt sas-kort, för att förhoppningsvis skrapa ihop bonuspoäng som kan räcka till något framöver. Kanske en kopp kaffe i alla fall. Jag rekommenderar reseböcker, att göra själv eller att sätta i händerna på rastlösa familjemedlemmar.

I did a book about my vacation i Austin, a scrapbook. I used a thrifted notebook, light and thin just perfect for a vacaiton and it´s now full with notes and scraps from newspapers, catalogs, buisnesscards and drawings. It´s the whole vacation really. I only brought two black pens and three coloured ones, a role of washi tape and and some glue. Less-is-more. It´s a nice way to save your trip and vacation, I do recomend it.
/Madde

Tagged with:
 

3 Responses to Resebok

  1. irenejb skriver:

    Kul med resebok! Innan digitalkamerans tid så gjorde jag collagen ihop med korten från resan.

  2. eva albrektsson skriver:

    Vilket reseminne du har här!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 1 =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Secured By miniOrange