austin_vagg4
federico_datlj
En av väggarna jag fotade i Austin var den här. När jag sedan besökte museet Mexic-Arte Museum så fanns där en målning, med ungefär samma motiv. Konstnären heter Federico Archuleta och har gjort både väggmålningen (som vid närmare eftertanke sitter på en av museets ytterväggar) och den inne på museet. Jag har sedan läst på och Federico gör jobb lite överallt. Han finns representerad i flera städer i USA och på flera ställen i Austin. Jag önskar att Sverige kunde ha en mer öppen syn på väggmålningar, vad det kan göra för att försköna en stad. Att ge arbeten höjer kvaliteten. Jag såg nästan ingen skrutt-graffiti i Austin. Jag såg lite taggar på elskåp och stolpar, men inte på väggar där jag var. Jag såg dock en himla massa fin, vacker, spännande, tänkvärd väggkonst. Det finns artiklar och bilder av Federico Archuletas konst på nätet om man vill läsa mera.
En trevlig ny bekantskap!

One one of the walls in Austin I saw this painting. Later on as we visited the Mexic-Arte Museum, I saw a similar one and discovered that the artist to these are Federico Archuleta. Great work. Love good art.
/Madde

Tagged with:
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 − två =

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.